Sainsbury’s, Kiln Lane

New 2 Storey extension on the left hand side of the existing containing sales floor at ground level and customer restaurant and toilets at first floor as well as new customer atrium entrance. A new front extension was also constructed allowing for increased sales area space. The project also incorporated converting internal retail units into sales area and general refurbishment of existing store including sales area, food counters, domestic area, warehouse and unloading bay.

Prior to undertaking the extensions an enabling works contract was let which was to convert the existing Wickes unit into 2 units (Wickes and Halfords). The existing car park was also reconfigured to suit the new layout.

A new service yard was constructed, to suit new Halfords, Wickes and Sainsbury extension.

Architects:

DWMR

Structural Engineer:

GGA

M&E:

Carter Synergy / Halsalls Electrical

Completion Date:

March 2010

Project Timescale:

40 weeks