John Lewis, Acton

This project was to facilitate the relocation of John Lewis Clearings Kensington to a new reconfigured warehouse facility above the Waitrose ‘dark store’ in Acton.

The 4 storey lightweight flooring / racking was entirely stripped out to half of the facility and reinstalled to a new arrangement of storage on 3 floors and a double height photo studio, retail prototype workshop, mock up shop, flooring prototype shop and all associated staff facilities.

All building services were completely reinstalled to the new configuration.

The remaining half of the warehouse facility and the ‘dark store’ below continued operation throughout.

Architects:

Wilson Mason LLP

Structural Engineer:

Hurst Pierce Malcolm

QS:

Bruce Shaw Partnership

Completion Date:

August 2013

Project Timescale:

12 weeks