Grosvenor Estates. Friars Square Shopping Centre, Ayslebury

This project comprised the refurbishment of existing shopping centre central mall together with the surrounding shop units. All work was undertaken whilst the centre continued to trade as normal with much of the works undertaken at night.

Demolition of the existing retail units within the central core preceded construction of a new build central pavillion consisting of seven separate smaller units. The new shop fronts to the surrounding mall were finished with colored glazing and stainless steel finish.The new central area was finished in cedar cladding, stainless steel and colored glass. New lighting scheme was installed throughout the central shopping area together with installation of new goods lift and alterations to existing Fire sprinkler pipework.

Architects:

Benoy

Structural Engineer:

URS Infrastructure & Environment UK Ltd

M&E:

URS / Scott Wilson

Completion Date:

July 2013

Project Timescale:

24 weeks